Přeskočit navigaci

Hotelová škola, Ostrava, příspěvková organizace

  • Adresa: Krakovská 1095/33, Ostrava, 70030
  • Okres: Ostrava-město
  • Typ školy: střední škola, veřejná
  • Vybavení školy a její nabídka: studovna, fitcentrum, venkovní hřiště, školní bufet, nápojový automat, potravinový automat, multimediální jazyková učebna, zájmový kroužek barmanský, baristický, sommelierský, carving, ..
  • Velikost školy: SŠ 651 - 700 žáků
  • Ubytování: vlastní DM/intern., cena 1400 Kč/měs.
  • Stravování: v školní jídelně
  • Přístup k PC v době mimo vyučování: v omezené míře
  • Přístup k internetu v době mimo vyučování: v omezené míře
  • Den otevřených dveří: 9. 12. 2025, 8.1.2026
  • Cizí jazyky: anglický (A), německý (N)
  • Poznámka SŠ: Škola poskytuje systematickou podporu žákům se specifickými poruchami učení.
  • Inspekční zprávy školy najdete na webu České školní inspekce.

Kontakt

Mapa

Vzdělávací nabídka školy pro školní rok 2026/2027

Filtry
Zdravotní postižení:
Forma studia:

Rozbalit kategorii vzdělání Střední odborné vzdělání s výučním listem

H 29-54-H/01 Cukrář
Zaměření nebo Školní vzdělávací program (ŠVP)
 
 
Cukrář
Délka studia
Forma studia
Počet povinných cizích jazyků
Vyučované jazyky
 
 
3,0 Denní 2 A, N
LONI: přihlášení/plán přijmout
LETOS: plán přijmout
Přijímací zkouška
Roční školné
Možnost studia pro ZP
 
 
112 / 30 30 se nekoná - další informace 0 Ne
Informace k přijímacímu řízení
Jiná kritéria přijímání: body za prospěch
účast v soutěžích
jazykový certifikát
Přihlášky podejte do: 20.2.2026

Do konce ledna se mohou měnit podmínky a způsob školní přijímací zkoušky (pro obory s talentovou zkouškou do konce října). Sledujte webové stránky škol.

Škola vyžaduje potvrzení od lékaře.

Poznámky k oboru: barmanský nebo someliérský kurz, výměnné pobyty v zahraničí, účast na mezinárodních projektech, část OV probíhá v reálném pracovním prostředí.
H 65-51-H/01 Kuchař - číšník
Zaměření nebo Školní vzdělávací program (ŠVP)
 
 
Číšník
Délka studia
Forma studia
Počet povinných cizích jazyků
Vyučované jazyky
 
 
3,0 Denní 2 A, N
LONI: přihlášení/plán přijmout
LETOS: plán přijmout
Přijímací zkouška
Roční školné
Možnost studia pro ZP
 
 
70 / 30 30 se nekoná - další informace 0 Ne
Informace k přijímacímu řízení
Jiná kritéria přijímání: body za prospěch
účast v soutěžích
jazykový certifikát
Přihlášky podejte do: 20.2.2026

Do konce ledna se mohou měnit podmínky a způsob školní přijímací zkoušky (pro obory s talentovou zkouškou do konce října). Sledujte webové stránky škol.

Škola vyžaduje potvrzení od lékaře.

Poznámky k oboru: barmanský nebo someliérský kurz, výměnné pobyty v zahraničí, účast na mezinárodních projektech, část OV probíhá v reálném pracovním prostředí.
Zaměření nebo Školní vzdělávací program (ŠVP)
 
 
Kuchař
Délka studia
Forma studia
Počet povinných cizích jazyků
Vyučované jazyky
 
 
3,0 Denní 2 A, N
LONI: přihlášení/plán přijmout
LETOS: plán přijmout
Přijímací zkouška
Roční školné
Možnost studia pro ZP
 
 
79 / 30 30 se nekoná - další informace 0 Ne
Informace k přijímacímu řízení
Jiná kritéria přijímání: body za prospěch
účast v soutěžích
jazykový certifikát
Přihlášky podejte do: 20.2.2026

Do konce ledna se mohou měnit podmínky a způsob školní přijímací zkoušky (pro obory s talentovou zkouškou do konce října). Sledujte webové stránky škol.

Škola vyžaduje potvrzení od lékaře.

Poznámky k oboru: barmanský nebo someliérský kurz, výměnné pobyty v zahraničí, účast na mezinárodních projektech, část OV probíhá v reálném pracovním prostředí.
Zaměření nebo Školní vzdělávací program (ŠVP)
 
 
Kuchař-číšník
Délka studia
Forma studia
Počet povinných cizích jazyků
Vyučované jazyky
 
 
3,0 Denní 2 A, N
LONI: přihlášení/plán přijmout
LETOS: plán přijmout
Přijímací zkouška
Roční školné
Možnost studia pro ZP
 
 
93 / 60 60 se nekoná - další informace 0 Ne
Informace k přijímacímu řízení
Jiná kritéria přijímání: body za prospěch
účast v soutěžích
jazykový certifikát
Přihlášky podejte do: 20.2.2026

Do konce ledna se mohou měnit podmínky a způsob školní přijímací zkoušky (pro obory s talentovou zkouškou do konce října). Sledujte webové stránky škol.

Škola vyžaduje potvrzení od lékaře.

Poznámky k oboru: barmanský nebo someliérský kurz, výměnné pobyty v zahraničí, účast na mezinárodních projektech, část OV probíhá v reálném pracovním prostředí.
Zaměření nebo Školní vzdělávací program (ŠVP)
 
 
Číšník
Délka studia
Forma studia
Počet povinných cizích jazyků
Vyučované jazyky
 
 
3,0 Dálková 2 A, N
LONI: přihlášení/plán přijmout
LETOS: plán přijmout
Přijímací zkouška
Roční školné
Možnost studia pro ZP
 
 
8 / 30 30 se nekoná - další informace 0 Ne
Informace k přijímacímu řízení
Jiná kritéria přijímání: body za prospěch
účast v soutěžích
jazykový certifikát
Přihlášky podejte do: 20.2.2026

Do konce ledna se mohou měnit podmínky a způsob školní přijímací zkoušky (pro obory s talentovou zkouškou do konce října). Sledujte webové stránky škol.

Škola vyžaduje potvrzení od lékaře.

Poznámky k oboru: barmanský nebo someliérský kurz, část OV probíhá v reálném pracovním prostředí.
Zaměření nebo Školní vzdělávací program (ŠVP)
 
 
Kuchař
Délka studia
Forma studia
Počet povinných cizích jazyků
Vyučované jazyky
 
 
3,0 Dálková 2 A, N
LONI: přihlášení/plán přijmout
LETOS: plán přijmout
Přijímací zkouška
Roční školné
Možnost studia pro ZP
 
 
13 / 30 30 se nekoná - další informace 0 Ne
Informace k přijímacímu řízení
Jiná kritéria přijímání: body za prospěch
účast v soutěžích
jazykový certifikát
Přihlášky podejte do: 20.2.2026

Do konce ledna se mohou měnit podmínky a způsob školní přijímací zkoušky (pro obory s talentovou zkouškou do konce října). Sledujte webové stránky škol.

Škola vyžaduje potvrzení od lékaře.

Poznámky k oboru: barmanský nebo someliérský kurz, část OV probíhá v reálném pracovním prostředí.

Rozbalit kategorii vzdělání Úplné střední odborné vzdělání s maturitou

M 65-42-M/02 Cestovní ruch
Zaměření nebo Školní vzdělávací program (ŠVP)
 
 
Služby cestovního ruchu
Délka studia
Forma studia
Počet povinných cizích jazyků
Vyučované jazyky
 
 
4,0 Denní 2 A, N
LONI: přihlášení/plán přijmout
LETOS: plán přijmout
Přijímací zkouška
Roční školné
Možnost studia pro ZP
 
 
155 / 30 30 koná se 0 Ne
Informace k přijímacímu řízení
Jednotná příj. zkouška: ČJ a M
Ústní zkouška: nekoná se
Písemná zkouška: nekoná se
Talentová zkouška: nekoná se
Praktická zkouška: nekoná se
Jiná kritéria přijímání: body za prospěch
účast v soutěžích
jazykový certifikát
Přihlášky podejte do: 20.2.2026
Termíny školních a talentových přijímacích zkoušek:
Termíny jednotné zkoušky: 10. 4. 2026 a 13. 4. 2026

Do konce ledna se mohou měnit podmínky a způsob školní přijímací zkoušky (pro obory s talentovou zkouškou do konce října). Sledujte webové stránky škol.

Poznámky k oboru: barmanský nebo someliérský kurz, výměnné pobyty v zahraničí, účast na mezinárodních projektech, část OV probíhá v reálném pracovním prostředí.

Rozbalit kategorii vzdělání Úplné střední odborné vzdělání s odborným výcvikem a maturitou

L/0 65-41-L/01 Gastronomie
Zaměření nebo Školní vzdělávací program (ŠVP)
 
 
Hotelový a restaurační provoz
Délka studia
Forma studia
Počet povinných cizích jazyků
Vyučované jazyky
 
 
4,0 Denní 2 A, N
LONI: přihlášení/plán přijmout
LETOS: plán přijmout
Přijímací zkouška
Roční školné
Možnost studia pro ZP
 
 
65 / 30 30 koná se 0 Ne
Informace k přijímacímu řízení
Jednotná příj. zkouška: ČJ a M
Ústní zkouška: nekoná se
Písemná zkouška: nekoná se
Talentová zkouška: nekoná se
Praktická zkouška: nekoná se
Jiná kritéria přijímání: body za prospěch
účast v soutěžích
jazykový certifikát
Přihlášky podejte do: 20.2.2026
Termíny školních a talentových přijímacích zkoušek:
Termíny jednotné zkoušky: 10. 4. 2026 a 13. 4. 2026

Do konce ledna se mohou měnit podmínky a způsob školní přijímací zkoušky (pro obory s talentovou zkouškou do konce října). Sledujte webové stránky škol.

Škola vyžaduje potvrzení od lékaře.

Poznámky k oboru: barmanský nebo someliérský kurz, výměnné pobyty v zahraničí, účast na mezinárodních projektech, obor L0+H, ve 3.roč. výuční list-zkouška v ob. 6551H01, část OV probíhá v reálném pracovním prostředí.

Rozbalit kategorii vzdělání Úplné střední odborné vzdělání s vyučením i maturitou - nástavbové studium

L/5 64-41-L/51 Podnikání
Zaměření nebo Školní vzdělávací program (ŠVP)
 
 
Podnikání
Délka studia
Forma studia
Počet povinných cizích jazyků
Vyučované jazyky
 
 
2,0 Denní 2 A, N
LONI: přihlášení/plán přijmout
LETOS: plán přijmout
Přijímací zkouška
Roční školné
Možnost studia pro ZP
 
 
112 / 30 30 koná se 0 Ne
Informace k přijímacímu řízení
Jednotná příj. zkouška: ČJ a M
Ústní zkouška: nekoná se
Písemná zkouška: nekoná se
Talentová zkouška: nekoná se
Praktická zkouška: nekoná se
Jiná kritéria přijímání: body za prospěch
účast v soutěžích
jazykový certifikát
Přihlášky podejte do: 20.2.2026
Termíny školních a talentových přijímacích zkoušek:
Termíny jednotné zkoušky: 10. 4. 2026 a 13. 4. 2026

Do konce ledna se mohou měnit podmínky a způsob školní přijímací zkoušky (pro obory s talentovou zkouškou do konce října). Sledujte webové stránky škol.

Poznámky k oboru: výuka předmětu Fiktivní firmy, barmanský nebo someliérský kurz, výměnné pobyty v zahraničí, účast na mezinárodních projektech.
Zaměření nebo Školní vzdělávací program (ŠVP)
 
 
Podnikání
Délka studia
Forma studia
Počet povinných cizích jazyků
Vyučované jazyky
 
 
3,0 Dálková 2 A, N
LONI: přihlášení/plán přijmout
LETOS: plán přijmout
Přijímací zkouška
Roční školné
Možnost studia pro ZP
 
 
9 / 30 30 koná se 0 Ne
Informace k přijímacímu řízení
Jednotná příj. zkouška: ČJ a M
Ústní zkouška: nekoná se
Písemná zkouška: nekoná se
Talentová zkouška: nekoná se
Praktická zkouška: nekoná se
Jiná kritéria přijímání: body za prospěch
účast v soutěžích
jazykový certifikát
Přihlášky podejte do: 20.2.2026
Termíny školních a talentových přijímacích zkoušek:
Termíny jednotné zkoušky: 10. 4. 2026 a 13. 4. 2026

Do konce ledna se mohou měnit podmínky a způsob školní přijímací zkoušky (pro obory s talentovou zkouškou do konce října). Sledujte webové stránky škol.

Poznámky k oboru: výuka předmětu Fiktivní firmy, barmanský nebo someliérský kurz.
Pro plnou funkčnost stránky povolte v prohlížeci spouštění skriptů typu 'javascript'.