Vzdělávací program poskytuje studentům kvalifikaci pro uplatnění v oblasti managementu hotelnictví a gastronomie. Studenti získají znalosti a dovednosti ve všeobecně vzdělávací oblasti, v oblasti komunikativních, personálních a interpersonálních dovedností, v oblastech využívajících informační technologie a práci s informacemi, v oblasti odborné a praktické přípravy. Vede ke vzdělávání samostatně působících odborníků, vedoucích pracovníků v řízení jednotlivých úseků gastronomie i hotelového provozu. Poskytuje kombinaci všeobecných a odborných znalostí s důrazem na jejich aplikaci v praxi.
Absolvent se uplatní v provozním managementu hotelu, a to v řízení úseku ubytování, recepce, rezervačním oddělení, ubytovací části hotelu, mohou se uplatnit ve funkci hotelové hospodyně. Absolventi najdou uplatnění v hotelech, v zařízeních veřejného či uzavřeného stravování a ubytování, lázeňských domech, v oblasti kongresové turistiky, dále pak v cestovních kancelářích a agenturách nebo jako samostatní pracovníci v oblasti státní správy či samosprávy na úseku cestovního ruchu.