Vzdělávací program: 65-42-N/02 Řízení hotelnictví a turistických služeb
Obor vzdělání: 65-42-N/.. Hotelnictví
Škola: Hotelová škola, Vyšší odborná škola hotelnictví a turismu a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Komenského 156/III, Poděbrady
Učební plán
|
KONKRETIZACE UČEBNÍHO PLÁNU |
1. ročník |
2. ročník |
3. ročník |
|||||
|
POVINNÉ |
||||||||
|
P-JANF |
* |
1. cizí jazyk JA/JN/JF |
0/3/0 Z |
0/3/0 Z, ZK |
0/3/0 Z, ZK |
0/3/0 Z |
1/3/0 Z, ZK |
1/3/0 Z |
|
P-JANF |
|
2. cizí jazyk JA/JN/JF |
0/3/0 Z |
0/3/0 Z, ZK |
0/3/0 Z |
0/3/0 Z, ZK |
1/3/0 Z |
1/3/0 Z, ZK |
|
P-MAE |
* |
Manažerská ekonomika |
2/0/0 Z |
2/0/0 Z, ZK |
2/0/0 Z, ZK |
2/0/0 Z, ZK |
0/2/0 Z, ZK |
0/2/0 Z |
|
P-MIK |
|
Mikroekonomie |
2/0/0 Z, ZK |
|
|
|
|
|
|
P-TPP |
|
Technologie přípravy pokrmů |
0/0/4 KZ |
0/0/4 KZ |
|
|
|
|
|
P-GAS |
|
Gastronomický servis |
0/0/4 KZ |
0/0/4 KZ |
|
|
|
|
|
P-NOP |
|
Nauka o potravinách |
2/0/0 Z, ZK |
|
|
|
|
|
|
P-ZAP |
|
Zařízení provozoven |
2/0/0 Z |
|
|
|
|
|
|
P-NAP |
|
Nauka o nápojích |
|
0/2/0 Z |
|
|
|
|
|
P-TUZ |
|
Turistický zeměpis |
2/1/0 Z, ZK |
2/1/0 Z, ZK |
|
|
|
|
|
P-AVT |
|
Aplikovaná výpočetní technika |
0/2/0 Z |
0/2/0 KZ |
|
|
|
|
|
P-OKO |
|
Obchodní korespondence |
0/0/2 Z |
0/0/2 Z |
|
|
|
|
|
P-FOM |
|
Front Office Management |
|
0/0/2 Z |
|
|
|
|
|
P-UCE |
|
Účetnictví |
|
|
0/4/0 Z |
0/4/0 Z, ZK |
|
|
|
P-MEK |
|
Makroekonomie |
|
|
2/0/0 Z, ZK |
|
|
|
|
P-MKO |
|
Manažerská komunikace |
|
|
|
0/2/0 Z |
|
|
|
P-NOV |
|
Nauka o výživě |
|
|
2/0/0 Z, ZK |
|
|
|
|
P-KAN |
|
Obchodní korespondence v AJ/NJ |
|
|
0/2/0 Z |
|
|
|
|
P-DEK |
|
Dějiny kultury |
|
|
|
2/0/0 KZ |
2/0/0 Z, ZK |
|
|
P-PRV |
|
Právo |
|
|
2/0/0 Z |
2/0/0 Z, ZK |
|
|
|
P-PVP |
|
Právo v podnikání |
|
|
|
|
3/0/00 Z |
2/0/0 Z, ZK |
|
P-MAN |
|
Management |
|
|
2/0/0 Z, ZK |
|
|
|
|
P-MHC |
* |
Management hotelů a CR |
|
|
|
2/0/0 Z |
2/0/0 Z, ZK |
|
|
P-MAR |
* |
Marketing |
|
|
|
|
2/1/0 Z |
2/1/0 Z, ZK |
|
P-TCR |
|
Technika cestovního ruchu |
|
|
|
3/0/0 Z, ZK |
|
|
|
P-MPC |
|
Metodika průvodcovské činnosti |
|
|
|
|
1/2/0 KZ |
1/2/0 Z, ZK |
|
P-KCJ |
|
Konverzace v angličtině/němčině |
|
|
|
|
0/2/0 Z |
|
|
P-PRX |
|
Odborná praxe |
0/0/5 Z |
0/05 Z |
0/0/6 Z |
0/0/6 Z |
|
0/0/12 Z |
|
|
|
Počet hodin |
34 |
32 |
28 |
29 |
25 |
30 |
|
|
|
Počet zkoušek |
3 |
4 |
5 |
5 |
4 |
4 |
|
POVINNĚ VOLITELNÉ |
||||||||
|
PV-MZG |
|
Mezinárodní gastronomie |
|
0/1/1 KZ |
|
|
|
|
|
PV-INT |
|
Hotelový interiér |
|
2/0/0 KZ |
|
|
|
|
|
PV-ENO |
|
Enologie |
|
0/2/0 KZ |
|
|
|
|
|
PV-AVD |
|
Alternativní výživa a diety |
|
|
2/0/0 KZ |
|
|
|
|
PV-TWS |
|
Tvorba webových stránek |
|
|
0/0/2 KZ |
|
|
|
|
PV-KSH |
|
Klientela s handicapem |
|
|
|
0/2/0 KZ |
|
|
|
PV-LAZ |
|
Lázeňství |
|
|
|
2/0/0 KZ |
|
|
|
PV-MLZ |
|
Management lidských zdrojů |
|
|
|
|
0/2/0 KZ |
|
|
PV-MAU |
|
Manažerské účetnictví |
|
|
|
|
0/2/0 KZ |
|
|
PV-TTU |
|
Trendy turismu |
|
|
|
|
1/1/0 KZ |
|
|
|
|
Počet hodin |
|
2 |
2 |
2 |
2 |
|
|
|
|
Celkem |
34 |
34 |
30 |
31 |
27 |
30 |
|
VOLITELNÉ |
||||||||
|
V-KCJ |
|
Konverzace v angličtině/němčině |
|
|
0/2/0 Z |
0/2/0 Z |
|
|
|
V-EIG |
|
Ekonomická integrace a globalizace |
|
|
|
|
0/2/0 Z |
0/2/0 Z |
|
V-SPA |
|
Španělský jazyk |
|
0/3/0 Z |
0/3/0 KZ |
0/3/0 Z |
0/3/0 KZ |
|
|
V-RUS |
|
Ruský jazyk |
|
0/3/0 Z |
0/3/0 KZ |
0/3/0 Z |
0/3/0 KZ |
|
|
V-UPC |
|
Účetnictví v hotelu na PC |
|
|
|
0/2/0 Z |
0/2/0 KZ |
|
|
V-SEA |
|
Seminář k absolutoriu |
|
|
|
|
|
0/2/0 Z |
Poznámky k učebnímu plánu
1. Počty hodin týdně jsou uváděny v pořadí Přednáška/Seminář/Cvičení.
2. Z povinně volitelných předmětů si studenti vybírají z nabídky na následující období pouze jeden předmět.
3. Předměty označené v učebním plánu hvězdičkou jsou součástí absolutorní zkoušky.