Vzdělávací program: 29-41-N/01 Potravinářská technologie a biotechnologie
Obor vzdělání: 29-41-N/.. Potravinářství
Škola: Vyšší odborná škola ekonomických studií a Střední průmyslová škola potravinářských technologií, Podskalská 10, Praha 2
Učební plán
|
Zaměření vzdělávacího programu: |
Technologie nápojů (TN) |
|
|
Technologie výroby a zpracování cukru a mouky (TCM) |
|
|
Biotechnologie (BIO) |
Denní studium
|
Kategorie a názvy vyučovacích předmětů |
Počet vyučovacích hodin za týden |
|||
|
1. |
2. |
3. |
Za studium celkem |
|
|
zimní/letní |
zimní/letní |
zimní/letní |
||
|
I. POVINNÉ |
27/ 27 |
30/ 30 |
18/ 18 |
150 |
|
1. cizí jazyk |
0(3)z/ 0(3)ZK |
0(3)z/ 0(3)ZK |
0(3)z/ 0(3)ZK |
0(18) |
|
2. cizí jazyk |
0(3)z/ 0(3)ZK |
0(3)z/ 0(3)ZK |
0(3)ZK/ 0(3)Kz |
0(18) |
|
Konverzace v 1. cizím jazyce |
|
|
0(3)z/ 0(3)ZK |
0(6) |
|
Matematika |
2z/ 2Kz |
2z/ 2ZK |
|
8 |
|
Technologie |
3ZK/ 3ZK |
4ZK/ 4ZK |
|
14 |
|
Analytická a fyzikální chemie |
1(1)ZK/ 1(1)Kz |
1(1)ZK/ -- |
|
3(3) |
|
Potravinářská mikrobiologie |
2Kz/ 2ZK |
2Kz/ 2ZK |
|
8 |
|
Chemické kontrolní metody |
|
--/ 1(1)Kz |
|
1(1) |
|
Základy výživy |
2Kz/ 2Kz |
|
|
4 |
|
Toxikologie |
2ZK/ -- |
|
|
2 |
|
Výpočetní technika |
0(2)z/ 0(2)Kz |
0(2)z/ 0(2)Kz |
|
0(8) |
|
Technické kreslení |
|
--/ 2z |
|
2 |
|
Ekonomika podniku |
2Kz/ 2ZK |
|
|
4 |
|
Teorie organizace a řízení |
|
2z/ 2Kz |
|
4 |
|
Personální řízení |
|
|
2Kz/ 2z |
4 |
|
Základy managementu |
|
--/ 2Kz |
|
2 |
|
Základy marketingu |
|
2Kz/ -- |
|
2 |
|
Účetnictví |
2Kz/ 2Kz |
2Kz/ 2Kz |
|
8 |
|
Statistika |
|
2ZK/ -- |
|
2 |
|
Právo |
2Kz/ 2ZK |
2Kz/ 2ZK |
2z/ 2Kz |
12 |
|
Aplikovaná psychologie |
|
2Kz/ 2Kz |
|
4 |
|
Etika a společenská komunikace |
|
|
2z/ 2Kz |
4 |
|
Seminář absolventské práce |
|
|
1(2)z/ 1(2)z |
2(4) |
|
Exkurze |
--/ 2S |
|
|
2 |
|
II. POVINNĚ VOLITELNÉ |
|
|
14/ 14 |
28 |
|
Speciální technologie zaměřená na TN |
|
|
4Kz/ 4ZK |
8 |
|
Speciální technologie zaměřená na TCM |
|
|
4Kz/ 4ZK |
8 |
|
Biotechnologie |
|
|
8Kz/ 8ZK |
16 |
|
Mikrobilogie aplikovaná v TN |
|
|
4Kz/ 4ZK |
8 |
|
Mikrobilogie aplikovaná v TCM |
|
|
4Kz/ 4ZK |
8 |
|
Mikrobilogie aplikovaná v BIO |
|
|
6Kz/ 6ZK |
12 |
|
Chemické kontrolní metody v TN |
|
|
2Kz/ 2ZK |
4 |
|
Chemické kontrolní metody v TCM |
|
|
2Kz/ 2ZK |
4 |
|
Stroje a zařízení v TN |
|
|
2Kz/ 2ZK |
4 |
|
Stroje a zařízení v TCM |
|
|
2Kz/ 2ZK |
4 |
|
Technologické výpočty v TN |
|
|
2Kz/ 2ZK |
4 |
|
Technologické výpočty v TCM |
|
|
2Kz/ 2ZK |
4 |
|
III. VOLITELNÉ |
4/ 4 |
|
|
8 |
|
Technika administrativy a korespondence |
2z/ 2Kz |
|
|
4 |
|
Chemie |
2z/ 2Kz |
|
|
4 |
|
Základy laboratorní techniky |
2z/ 2Kz |
|
|
4 |
|
Konverzace v anglickém jazyce |
2z/ 2Kz |
|
|
4 |
|
Konverzace v německém jazyce |
2z/ 2Kz |
|
|
4 |
|
CELKEM |
31/ 31 |
30/ 30 |
32/ 32 |
186 |
|
Legenda: |
|
|
ZK |
zkouška |
|
|
|
|
Kz |
klasifikovaný zápočet |
|
z |
zápočet |
Dálkové studium
|
Kategorie a názvy vyučovacích předmětů |
Počet vyučovacích hodin |
||||
|
1. |
2. |
3. |
4. |
Za studium celkem |
|
|
zimní/letní |
zimní/letní |
zimní/letní |
zimní/letní |
||
|
I. POVINNÉ |
95/ 95 |
105/ 105 |
105/ 105 |
70/ 56 |
736 |
|
1. cizí jazyk |
15z/ 15ZK |
15z/ 15ZK |
15z/ 15ZK |
15z/ 13ZK |
118 |
|
2. cizí jazyk |
15z/ 15ZK |
15z/ 15ZK |
15z/ 15ZK |
15ZK/ 13Kz |
118 |
|
Konverzace v 1. cizím jazyce |
|
|
|
10z/ 7ZK |
17 |
|
Matematika |
10z/ 10Kz |
5ZK/ -- |
|
|
25 |
|
Technologie |
15ZK/ 15ZK |
10ZK/ 10ZK |
10ZK/ 10ZK |
|
70 |
|
Analytická a fyzikální chemie |
|
10Kz/ 10ZK |
|
|
20 |
|
Potravinářská mikrobiologie |
10Kz/ 10ZK |
5Kz/ 5ZK |
5Kz/ 5ZK |
|
40 |
|
Chemické kontrolní metody |
|
|
5Kz/ 5Kz |
|
10 |
|
Základy výživy |
10Kz/ 10Kz |
|
|
|
20 |
|
Toxikologie |
10ZK/ -- |
|
|
|
10 |
|
Výpočetní technika |
10z/ 10Kz |
5z/ 5Kz |
|
|
30 |
|
Technické kreslení |
|
|
5z/ 5Kz |
|
10 |
|
Ekonomika podniku |
--/ 10z |
5Kz/ 5ZK |
|
|
20 |
|
Teorie organizace a řízení |
|
--/ 5z |
10Kz/ 10ZK |
|
25 |
|
Personální řízení |
|
|
|
10Kz/ 6z |
16 |
|
Základy managementu |
|
|
10Kz/ 10Kz |
|
20 |
|
Základy marketingu |
|
10Kz/ 10Kz |
|
|
20 |
|
Účetnictví |
|
10Kz/ 10Kz |
10Kz/ 10Kz |
|
40 |
|
Statistika |
|
5Kz/ 5ZK |
|
|
10 |
|
Právo |
|
10Kz/ 10ZK |
10Kz/ 10ZK |
10Kz/ 7Kz |
57 |
|
Aplikovaná psychologie |
|
|
10Kz/ 10Kz |
|
20 |
|
Etika a společenská komunikace |
|
|
|
5z/ 6Kz |
11 |
|
Seminář absolventské práce |
|
|
|
5z/ 4z |
9 |
|
II. POVINNĚ VOLITELNÉ |
|
|
|
35/ 39 |
28 |
|
Speciální technologie zaměřená na TN |
|
|
|
10Kz/ 10ZK |
20 |
|
Speciální technologie zaměřená na TCM |
|
|
|
10Kz/ 10ZK |
20 |
|
Biotechnologie |
|
|
|
20Kz/ 26ZK |
46 |
|
Mikrobilogie aplikovaná v TN |
|
|
|
10Kz/ 10ZK |
20 |
|
Mikrobilogie aplikovaná v TCM |
|
|
|
10Kz/ 10ZK |
20 |
|
Mikrobilogie aplikovaná v BIO |
|
|
|
15Kz/ 13ZK |
28 |
|
Chemické kontrolní metody v TN |
|
|
|
5Kz/ 6ZK |
11 |
|
Chemické kontrolní metody v TCM |
|
|
|
5Kz/ 6ZK |
11 |
|
Stroje a zařízení v TN |
|
|
|
5Kz/ 7ZK |
12 |
|
Stroje a zařízení v TCM |
|
|
|
5Kz/ 7ZK |
12 |
|
Technologické výpočty v TN |
|
|
|
5Kz/ 6ZK |
11 |
|
Technologické výpočty v TCM |
|
|
|
5Kz/ 6ZK |
11 |
|
III. VOLITELNÉ |
10/ 10 |
|
|
|
20 |
|
Technika administrativy a korespondence |
5z/ 5Kz |
|
|
|
-- |
|
Chemie |
5z/ 5Kz |
|
|
|
-- |
|
Základy laboratorní techniky |
5z/ 5Kz |
|
|
|
-- |
|
Konverzace v anglickém jazyce |
5z/ 5Kz |
|
|
|
-- |
|
Konverzace v německém jazyce |
5z/ 5Kz |
|
|
|
-- |
|
CELKEM |
105/ 105 |
105/ 105 |
105/ 105 |
105/ 95 |
830 |
|
Legenda: |
|
|
ZK |
zkouška |
|
Kz |
klasifikovaný zápočet |
|
z |
zápočet |