Přeskočit navigaci

Pracovník výroby restauračních moučníků

Charakteristika

Pracovník výroby restauračních moučníků zajišťuje výrobu hmot, jejich tvarování, tepelné opracování nebo chlazení. Dohotovuje, zdobí a aranžuje restaurační moučníky.

Činnosti

  • Expedice hotových výrobků.
  • Obsluha příslušných potravinářských strojů.
  • Prodej výrobků.
  • Příjem surovin a jejich uskladnění.
  • Příprava náplní a ozdob.
  • Ruční zdobení a dohotovování výrobků.
  • Vedení příslušné dokumentace.
  • Výroba restauračních moučníků.

Nadřízené povolání

Vhodné školní vzdělání pro toto povolání

Zdravotní omezení

Nejsou definována onemocnění, která by vylučovala výkon povolání.

Přesné posouzení zdravotního stavu s následným doporučením nebo nedoporučením výkonu tohoto povolání je možné pouze po konzultaci s lékařem.

Medián hrubého měsíčního výdělku

Kód a název zaměstnání (podle CZ-ISCO Soukromý sektor Veřejný sektor
7512 - Pekaři, cukráři (kromě šéfcukrářů) a výrobci cukrovinek 15 484 18 661
75122 - Cukráři (kromě šéfcukrářů) 15 389 00

Medián představuje prostřední hodnotu ze všech zjištěných hodnot, tj. 50% zaměstnanců má vyšší výdělek než medián a 50% nižší. Pro posouzení výdělkové úrovně je medián obvykle vhodnější než průměr, protože není ovlivněn extrémními hodnotami a přímo říká, jaký výdělek má "prostřední zaměstnanec".

Údaje o měsíčním výdělku se přebírají ze statistického šetření ISPV.V rámci tohoto šetření se zjišťují měsíční výdělky pro jednotlivá zaměstnání podle klasifikace CZ-ISCO. Protože je tatoklasifikace poměrně podrobná, může jednomu povolání odpovídat více zaměstnání.