Přeskočit navigaci

Lahůdkář

Charakteristika

Lahůdkář zpracovává potraviny živočišného i rostlinného původu včetně ryb a zhotovuje z nich lahůdkářské výrobky.

Činnosti

  • Aranžování potravin (výroba obložených mis a kusových výrobků).
  • Balení a expedice výrobků.
  • Marinování a solení ryb.
  • Obsluha strojů a zařízení pro zpracování a balení rybích a lahůdkářských výrobků.
  • Posuzování jakosti surovin, polotovarů a výrobků při zpracování ryb a výrobě lahůdek.
  • Prodej lahůdkářských a rybích výrobků.
  • Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech.
  • Příjem a uchovávání surovin, polotovarů a přísad pro výrobu lahůdkářských výrobků.
  • Příjem, rozmrazování, kuchání, filetování, vykosťování a další úprava ryb.
  • Příprava polotovarů pro výrobu lahůdkářských a rybích výrobků.
  • Tepelné opracování (uzení, vaření, pečení, smažení) a zchlazování výrobků z ryb a polotovarů pro výrobu lahůdek.
  • Vedení provozní evidence při výrobě a prodeji lahůdkářských a rybích výrobků.
  • Výroba aspiků, majonéz a remulád.
  • Výroba lahůdkářských salátů, pomazánek a krémů.
  • Výroba lahůdkářských výrobků, včetně baget a sendvičů.
  • Zpracování marinovaných a solených ryb.

Další informace o vhodném školním vzdělání, zdravotních a pracovních podmínkách a o měsíční mzdě se dozvíte u jednotlivých typových pozic zařazených do tohoto povolání.

Podřízená povolaní (typové pozice)

Zdravotní omezení

Nejsou definována onemocnění, která by vylučovala výkon povolání.

Přesné posouzení zdravotního stavu s následným doporučením nebo nedoporučením výkonu tohoto povolání je možné pouze po konzultaci s lékařem.

Medián hrubého měsíčního výdělku

Pro toto povolání nejsou dostupná data o měsíčním výdělku.

Navštívená povolání

Další informace o tomto povolání